23 april, 2014

Modigaste tjejen!

Igår eftermiddag badade Amanda i vågorna som den tuffaste surfartjejen (att virvla runt ett varv och få en våg med saltvatten över sig är tydligen "jätteroligt", haha) och när vi gick hem från stranden ville Amanda hålla en apa. Det finns ödlor och apor att fotograferas med längs gatorna och tuff som hon är gjorde hon det också. Vi är så imponerade över vår 4-åring som tar sig an alla nya utmaningar på bästa sätt!

Spännande men rolig om ni frågar Amanda

En stolt tjej och en söt liten apa

6 kommentarer:

 1. Så duktig Amanda är! Men blev förvånad att ni som verkar så smarta & vettiga låter er fotograferas med de stackars djuren. Har sj gjort misstaget där en gång då jag inte hann reagera innan jag fick en apa placerad på mig. Tyvärr är de drogad

  SvaraRadera
 2. ...drogade så att de inte ska bitas osv. Allt för att behaga turisterna :( De vilda aporna ska man vara väldigt vaksam med, det är flera hundratals turister varje år som blir svårt bitna (alltså av de apor som frivilligt kommer fram på stränder osv).

  Hoppas nomi får det lika härligt resten av semestern! Jag älskar också Thailand :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ju varit i Thailand förut och är medvetna om att man ska passa sig för de vilda aporna. Att de som finns på gatorna, som ser ut att vara söta husdjur, är drogade visste jag dock inte. Men tack för den upplysningen, det låter ju jättehemskt. Vi är självklart försiktiga med vad barnen får röra och inte och kanske var det dumt att låta Amanda fotograferas med den söta lilla apan med hänsyn till att det inte är snällt mot djuren. Tack för din kommentar! Vi har det superhärligt här och älskar verkligen Thailand! :)

   Radera
 3. Vilken underbar semester ni är på!

  Veterinär som jag är så tänker jag på en sak när det gäller Thailand- rabies! Apor, gatuhundar m fl. Finns även andra zoonoser man kan få från djuren, som vi i Sverige är förskonade ifrån. Var försiktig om era fina döttrar!

  Ha det fortsatt bra!! Bada och njuuut!

  Hälsningar Eleonora Johannesson  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eleonora, det ska vi tänka på! Kram på dig!

   Radera
 4. Jag visste inte heller det först, men blev upplyst om det & oavsett så känns det inte så schysst mot djuren tycker jag att de får gå på gatan o bli placerade i massor av turisters händer för att man ska ta kort :/ menar inte att vara bitchig, jag har ju sj gjort likadant innan ja tänkte en sväng extra.

  Jag har varit i thailand 4 ggr & varje gång träffat vilda apor på öar som självmant kommit fram, jag har då gett dom både mat & dricka & fotat, men så läste jag en intervju för ett tag sen där en svensk tjej hade gjort samma sak o plötsligt hade apan bitit ett rejält bett i vaden o inte släppt, hon fick ligga på sjukhus flera månader för att de inte kunde sy igen pga rabiesrisk så se var tvungna att tvätta hela tiden :/ det stod då att det händer liknande fall hundratals ggr/ år, sjukhusen vill att man ska varna turister för att aporna inte är som husdjur utan just vilda & kan bli mkt aggressiva utan orsak. Men det e ju en turistattraktion så thailändsrna vill inte säga nåt. Ja hade verkligen ingen aning, men nästa gång håller jag mig långt ifrån aporna, även när de självmant kommer fram...

  Vill som sagt inte låta nedvärderande, ni verkar vara fantastiska o smarta föräldrar, men man kan ju inte ha koll på allt! Ha det så fortsatt härligt nu!

  SvaraRadera