29 april, 2014

Lyxiga dagar med egentid och familjetid

Våra dagar är verkligen fantastiska här i Thailand och vi njuter till fullo av att vara på semester. Idag har jag bland annat solat och slappat i solstolen, badat med barnen och tränat hårt på gymmet. Däremellan har vi ätit massa god mat (det blev lunch vid poolen och sushi ikväll!), slappat på hotellrummet, varit på lekland med barnen och nu när klockan börjar närma sig midnatt så är det dags att kolla på en film tillsammans med Jonas. 

Tre bilder från min tisdag

4 kommentarer:

 1. Hej! Jag undrar om du skulle kunna berätta hur ni har gått till väga då ni bokat er resa. Efter att ha läst på din blogg om er resa så är jag sugen på att åka dit med min familj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart! Vi har googlat, sökt och letat med ljus och lykta efter den billigaste resan med Thai Air som vi kan hitta (vi har bara testat att resa med Thai Air och vågar inte chansa på att något annat flygbolag lever upp till förväntningarna), som har rätt flygtider (utan mellanlandning och med endast några timmars väntan i Bangkok innan flyget går vidare till Phuket). När vi har hittat en resa så har vi bokat den (genom Ticket några gånger eftersom vi har haft presentkort eller för att det inte har varit så stor prisskillnad, eller genom tex Travelpartner eller någon annan Internetsida). Vi har bokat i januari för att åka i april. April är lågsäsong i Thailand, men innan regnperioden börjar så det är fint väder i alla fall. Det är betydligt billigare att resa denna tid på året än när det är högsäsong under julen tex.

   När vi sedan ska boka hotell så gör vi alltid det genom agoda.se. Det är billigare att boka själv på nätet än att boka på plats i Thailand, alltså mycket billigare! I år bokade vi hela resan hemifrån eftersom vi skulle bo på samma hotell hela tiden, men tidigare år har vi bokat några nätter hemifrån och sedan bokat resten på plats beroende på var vi velat åka. Det är bara att gå in på ett Internetcafé, boka hotell och sedan skriva ut bekräftelsen som man tar med till hotellet och visar upp att hotellnätterna redan är betalda. I år betalar vi ca 650 kr/natt på ett 5-stjärnigt hotell så summan av hotellvistelsen under 3 veckor blir ungefär 13 000 kr. Men det finns ju betydligt billigare hotell om man inte vill ha lika hög standard. För oss tillkommer även inrikesresor från Umeå, transfer från flyget med Kids On Board och självklart fickpengar, matpengar. Maila mig om du vill veta exakt vad våran resa kostar. :) Eftersom vi är borta i 3 veckor tycker jag i alla fall att vi får jättemycket för pengarna och det är verkligen värt att prioritera bort annat där hemma för att ha råd med detta! Om ni har råd och möjlighet tycker jag absolut att ni ska åka, det är så himla härligt att resa med sin familj!

   Radera
 2. Hej Sofia, Vilket hotell är det ni brukar bo på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Det är Millennium Resort i Patong, Phuket. Kan verkligen rekommenderas om du vill bo på annat ställe än paradisö i Thailand. Det finns allt i närheten!

   Radera