20 november, 2013

Spindelflickan och vattkopporna

Efter en lång och busig dag med maskerad på förskolan sover vår lilla spindelflicka. Hon trivs verkligen på sin förskola och det är så roligt att höra att hon vill åka dit. Jag frågade henne ikväll om hon ville att jag skulle skjutsa henne dit tidigt när jag åker till jobbet imorgon bitti eller om hon ville få sovmorgon och åka till förskolan efter lunch då jag ska jobba hemifrån. Hon började nästan gråta och sa att hon ville komma dit samtidigt som alla andra barn, haha. 

Det är ett evigt pusslande för att få ihop dagarna nu när Jonas är bortrest och idag har min pappa varit med Olivia hela eftermiddagen, då min mamma kom hem med Amanda från förskolan och tog över tills jag kom hem. Och imorgon ska min lillebror vara med Olivia från tidig morgon och fram till lunch. Tack för det kära familjen! 

En nyvaken och glad spindelflicka vid morgonens frukost

Olivia är alltså fortfarande lite febrig och hängig och jag tror att hon kan ha fått vattkoppor, för hon har misstänkta små prickar på benen. Jag hoppas att det faktiskt är vattkoppor så för jag vill gärna att barnen gör bort eländet så att det inte krockar med någonting roligt såsom en utlandsresa eller liknande.

Jag vet inte om jag borde hålla Amanda hemma från förskolan nu, även fast hon inte är sjuk? Jag försökte hitta information kring detta på internet men blev alldeles snurrig, det verkar som att vissa förskolor låter barnen som har vattkoppor själva vara på förskolan om barnet inte har feber och är allmänpåverkat och att syskon självklart får vara där, medan vissa blir arga om man låter de friska syskonen gå till förskolan. Hej och hå, det är inte lätt att veta vad som är rätt. Det är nog bäst att hon får sovmorgon imorgon i alla fall och att jag ringer till personalen och frågar. God natt!

9 kommentarer:

 1. En del föräldrar brukar vara hemma med barnen när dom är sjuka.......kan väl inte vara så svårt, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror förstås på vilken typ av jobb man har. Jag har klienter som har bokat tid med mig och det är ofta personliga möten som inte mina kollegor kan ta, jag har förhandlingar i tingsrätten med flera veckors förberedelser som ligger bakom, jag har dokument som ska upprättas och det är klienter som söker mig i akuta ärenden. Jag är hemma med båda barnen just nu och det är inte så svårt just nu, men det blir betydligt svårare när jag kommer till jobbet och ligger långt efter min planering.

   Radera
  2. Jag förstår dig Sofia. Man skulle inte vilja något hellre än att bara vara hemma och pyssla om dom små när dom är sjuka. Jag har lite samma "problem" som dig. Man kan som inte "vabba" när man är student. Kursen rullar ju på i helfart precis som ditt jobb så min man får göra allt VAB:and tills jag pluggat klart. Det sörjer jag! Dom är ju bara små en gång!

   Radera
 2. Det är säkert samma skit som jag och Elliot fick! Dock var det inte vattkoppor för oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hörde det, pratade med förskolan idag. Höstblåsor is the shit, förmodligen här också. Den där fikastunden med er verkar dröja.. :/

   Radera
 3. "Spindelfickan och vattkopporna": skriv en barnbok med den titeln vettja :)

  SvaraRadera
 4. Men är det mot förmodan vattkoppor så vill vi gärna komma och leka en hel dag med er :)

  Du gör det så sjukt bra vännen med allt pusslande i dessa VAB och "ensamstående" tider, Kramar i mängder <3

  SvaraRadera
 5. Ohh noo!! Höstblåsor är inte kul, det kan drabba alla i olika skala. När Viggo hade det fick han den värsta sortens. Vi satte upp egna rekommendationer på vår förskola, att barn med blåsor ska vara hemma tills blåsorna är borta (vc:s rekommendationer är ju så knäppa, så länge barnet inte har feber anser de att det är ok att skicka barnet till fsk..). Man vet aldrig hur situationerna ser ut i andra familjer, höstblåsor i en familj behöver inte vara några större problem medans det hos en annan kan få förödande konsekvenser... Jag håller med första inlägget, är barnen sjuka (oavsett vad..) så är de hemma, om inte för sitt eget barns skull så för andra som kan få det betydligt värre..

  SvaraRadera