20 september, 2011

Vagndrömmar!

Nu när vi snart blir en familj med två små barn har vi börjat titta på nya vagnlösningar. Vår Teutonia Spirit som vi har haft till Amanda är en toppenvagn, men den kommer nog att säljas eftersom vi nu ska köpa en ny syskonvagn. Är det någon som är intresserad av att köpa vår Teutonia Spirit till en billig peng?

Vi har en Teutonia Spirit från 2008 med en liggdel och till den har vi en adapter så att man kan fästa bilbarnstolen direkt på chassit - verkligen supersmidigt!

Amanda sovandes i vagnen  på Jonas 40-årsfest i november förra året
(med en fiffig shoppingpåse under handtaget)

Amanda i liggdelen, som jag har lyft ur från vagnen för att bära upp för de tre trapporna till vår förra lägenhet. Detta var den perfekta vagnlösningen för oss som bodde utan hiss

Vi har nu siktet inställt på en riktigt genomtänkt vagn som man enkelt kan ställa om från en enkelvagn till en dubbelvagn, nämligen den suveräna Bugaboo Donkey! Denna vagn är helt ny i Sverige för i höst och jag vill verkligen ha en sådan i modellen Duo till mina två små. Att den kostar 14 495 kr är dock en liten nackdel. :)

Modellen Duo har en liggdel och en sittdel (som kan vändas) bredvid varandra, utan att vagnen är särskilt bred. När det yngre barnet kan sitta tar man bara bort liggdelen och sätter dit ytterligare en sittdel som även följer med Duo-paketet
  
Alla bilder på Bugaboo Donkey är lånade med tillstånd från Barnvagnslagret

I Stockholm fick jag en genomgång av Bugaboo Donkey på Barnbutiken

Jag tycker att Bugaboo Donkey ser ut att vara en vagn som passar oss hur bra som helst! Den är lätt att både styra och fälla ihop, man ändrar inställningarna med en hand och för att vara en syskonvagn är den lätt som en plätt. Kära tomten, jag önskar mig en Bugaboo Donkey.

Förutom en syskonvagn behöver vi troligtvis också investera i två nya resevagnar till vår planerade Thailandsresa i vår, så jag önskar oss en ny (svart) Chicco Liteway till Amanda och en likadan till hennes lillebror/lillasyster. Vi har haft en sådan resevagn till Amanda sedan vår Thailandsresa våren 2010 och eftersom vi köpte den begagnat börjar den vara rätt sliten nu. Den har nämligen hängt med till Thailand, Tunisien och flera svenska städer sedan Amanda föddes. :)

Amanda i resevagnen på Skansen i somras

6 kommentarer:

 1. Hoppas tomten hör din önskan.
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Tja Proppen!
  Tips: spara den gamla vagnen. Du kommer behöva en vagn på dagis som Amanda kan sova i, eller om mormor kanske vill gå en liten prommis med bara en av skruttarna nån gång.. Syskonvagnen använder man faktiskt inte alltid, men det är dock bra att ha.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med T om att behålla den gamla vagnen! Ofta har vi använt båda, speciellt om en av dem varit hos någon annan och lekt typ mormor och
  Morfar! Vi sålde vår teutonia i somras och använt sulkyn i sommar till Leo! Men nu är det höst och den är kall blåser som rakt in du vet! Men fasen köööp buggan säkerligen värd alla pengar! Kram kram

  SvaraRadera
 4. Om vi var i samma sits hade vi nog också övervägt att köpa Donkyn. Den verkar ju hur supersmart som helst och det känns faktiskt som att den kan vara värd att investera i! Hoppas tomten är snäll i år :)

  SvaraRadera
 5. Tack för era synpunkter! Det kan nog vara klokt att spara singelvagnen som en "slit-och-släng"-vagn, fast eftersom man kan göra om Donkeyn till en singelvagn kommer den nog till mer användning än en vanlig syskonvagn. Men om det behövs en vagn på dagis vore det förstås bra med en extra. Och om man har barnen på olika ställen. :)

  SvaraRadera
 6. Donkeyn är verkligen supersmart och vi skulle nog också överväga den om det blir syskon medans August fortfarande åker vagn. Trots priset. Det är ju super att man kan använda den som enkelvagn också. Två vagnar i en. :)

  SvaraRadera