19 september, 2011

Amanda 20 månader

Tiden springer fram och idag blir vår bästa älskling 20 månader! Det känns som att det var alldeles nyss hon kom till oss och nu är hon stora tjejen som springer runt och busar, har egna finurliga idéer, går på förskola, pratar massor och ska bli storasyster inom några månader. Det är bara att passa på att njuta varje dag för man hinner knappt med!

Den senaste månaden har inneburit en omställning för henne i och med att hon har börjat på förskolan och jag tycker att det har gått över förväntan. Hon sover 12 timmar varje natt utan att vakna och har börjat äta bättre nu när hon har en intensivare vardag. Det enda som jag upplever att Amanda har svårt för är att Blöjbjörn inte får vara med henne hela dagarna (barnen på Amandas förskola får bara ha sina snuttedjur när de sover) så när jag kommer för att hämta henne på eftermiddagarna säger hon direkt "BeeBee" och skyndar sig till sin hylla för att hämta Blöjbjörn. Haha, hon blir alltså mer glad över att få vara med honom än mig :)

Arga leken är det senaste hon har lärt sig av sin kära pappa

Språkutveklingen går framåt och vi märker att Amanda hela tiden ändrar sitt sätt att säga ord (från mommo till momoj till exempel) och hon härmar i princip allt vi säger. Det bästa hon vet är att hoppa och älskar även att vara ute. Hon gillar bollar, att bada och har faktiskt humor! När vi pratade om vad hennes syskon ska heta svarade hon, efter att ha nekat en del förslag från oss, "pääjoo" (päron) och gapskrattade, haha. I övrigt är hon en glad, charmig och busig tjej med massa skinn på nästan (som fortfarande kan vara lite väl tuff med sina kompisar emellanåt). Att Amanda förgyller våra dagar är ett som är säkert och vi är så lyckliga i hennes sällskap. Vi ÄLSKAR dig mer för varje dag som går, vårt finaste hjärtegull!

5 kommentarer:

 1. Hihi vilken goskit! Hon ser ju jätte grym ut, haha.

  Ser att din mammas hus har börja ta sig, ser mycket bra ut (från håll i alla fall :-)) går allt bra? när är det inflyttning?

  Kramis

  SvaraRadera
 2. Jag trivs också i Amandas sällskap.
  Kram på er /Kerstin

  SvaraRadera
 3. Hihi päron det var roligt :)

  SvaraRadera
 4. Sofia Ahlehjelm20 sep. 2011 07:03:00

  Zalina: Jajemen, det går bara bra med mammas hus. Hon hoppas på att kunna flytta in i december om allt flyter på utan krångel. :) Kram

  Kersin: Amanda hälsar puss och kram!

  Anna: Haha, ja visst var det! :)

  SvaraRadera